Urbanowicz Studio Architektury

 dr inż. arch. Barbara Urbanowicz

gallery/318-49940_facebook logo
gallery/logo www pink żarówka

Projektowane pomieszczenia: pokój dziecka

Cel: pokój "rosnący" z chłopcem, dający możliwość zmiany za pomocą niewielkich nakładów pracy i środków; zniwelowanie nieregularności kształtu pokoju; dużo schowków; przestrzeń do zabawy.

Rozwiązanie: uniwersalne a jednocześnie wyraziste kolory "bazy" (szafy, podłogi); drabinka jako element zabaw chłopca oraz w późniejszym czasie sala gimnastyczna nastolatka (możliwość podciągania się, podwieszenia liny, worka bokserskiego itp.); odzyskanie przestrzeni dzięki usunięciu "wcinającej się" w pokój i zajmującej dużo miejsca garderoby (tu zdjęcia "przed"), zastąpienie jej równie pojemnymi szafami; podest we wnęce jako siedzisko a jednocześnie schowek - pod nim pojemna szuflada, dużo pojemnych szaf i szafek.

Mieszkanie w Dąbrowie Górniczej - Chłopięce metamorfozy

gallery/aa3
gallery/aa1_k
gallery/aa2_k
gallery/ad
gallery/ah
gallery/ai
gallery/aj
gallery/n2 gif