Urbanowicz Studio Architektury

 dr inż. arch. Barbara Urbanowicz

gallery/318-49940_facebook logo
gallery/logo www pink żarówka

Projektowane pomieszczenia: salon z jadalnią i kuchnią, korytarz

Cel: częściowe wizualne oddzielenie kuchni od salonu; funkcjonalna strefa wejściowa mieszkania; przytulne i spójne wnętrze.

Rozwiązanie: ścianka - parawan przysłaniająca kuchnię (w pierwszym wariancie dodatkowo obłożona od strony kuchni fazowanymi lustrami w celu rozświetlenia i optycznego powiększenia pomieszczenia), na przeciw "parawanu" ścianka telewizyjna nawiązująca do niego formą i materiałami, z obu boków ścianki telewizyjnej przewidziano regały; pojemna i funkcjonalna szafa przy wejściu do mieszkania - szafa z wnęką na dole na obuwie by nie potykać się o nie oraz z wnęką-siedziskiem w celu wygodnego zakładania obuwia; konsekwentne użycie "ciepłych" materiałów i kolorów - biel i szarość w powiązaniu z beżem i naturalnymi materiałami (podłoga - dąb, meble - fornir dąb, dywan - sizal, tkaniny - bawełna).

Poniżej przedstawiono dwa warianty tej samej przestrzeni.

Mieszkanie w Tychach 1 - Zasłonięta kuchnia

Publikowane w:

gallery/13138859_1290605237619640_7285677622229644333_n_okładka
gallery/wa1
gallery/wa2
gallery/wa3
gallery/wa5
gallery/wa4
gallery/wa6
gallery/wa8
gallery/ap
gallery/w1

Drugi wariant

gallery/accamera_10
gallery/accamera_8
gallery/w3
gallery/wa5
gallery/w2
gallery/wa7